Sejmi

Sejem kozmetike Zagreb in Beograd

Marec je bil zanimiv in naporen mesec za nas, ki smo vpeti v frizersko in kozmetično industrijo.
V februarju smo razstavljali naše produkte na sejmu kozmetike v Celju, v naslednjem mesecu pa obiskali sejme v sosednjih državah.

Sejem kozmetike  v Zagrebu je bil nezanimiv, s slabo ponudbo, zelo majhen, po mojem mnenju pa je imel pridih domačnosti, saj je bilo vse bolj stisnjeno, ni bilo širokih hodnikov med posameznimi razstavnimi prostori in podobno. Iz vidika tehnologije, tehnike in novosti v kozmetiki ni bilo opaziti nobenih posebnosti.
Iskal sem informacije o novih tehnologijah, o kakšnih novostih iz področja oblikovanja telesa, odstranjevanja dlačic, pa sem ugotovil, da ni predstavljenih nobenih novosti.  Ogled sejma kozmetike v Zagrebu se je zato zelo hitro zaključil.

Naslednji dan smo odpotovali v Beograd. Sicer malo dlje od Zagreba, vendar se vidi, da ženske v Srbiji dajo nekaj nase že po obisku in obširnosti sejma. Bil je veliko večje velikosti od  sejma kozmetike v Zagrebu, obisk je bil velik, predstavitve zanimive. Na žalost tudi tam ni bilo zaznati novosti, novih tehnologij, pač nekaj kar bi dodalo vrednost v teh časih. Predstavljen je bil le en IPL laser, s katerim se lahko trajno odstranjuje dlačice, pa še ta je bil funkcijsko razmeroma zastarel.
Na področju oblikovanja telesa tudi ni bilo nič novega, hujšanje ni bilo posebej izpostavljeno nikjer, kljub temu, da je bil sejem v času, ko se ljudje začno ukvarjati s hujšanjem in oblikovanjem telesa. Predstavljeni sta bili dve kavitaciji, vendar nič kaj posebej naprednega. To dejstvo me je malo razžalostilo, saj sem pričakoval kakšne novosti. Po drugi strani pa sem zadovoljen, da sem lahko ugotovil, da je naša kavitacija z radiofrekvenco Cavi Sonic Ultra Slim izredno napredna naprava, ki daje vrhunske rezultate, je enostavna za upravljanje in ne potrebuje posebnega vzdrževanja.

Komaj pa čakam trenutek, ko bomo v teh dneh ponudili še eno novo napravo: ART-CAVI II, ki bo združevala največ, kar lahko ponudite za kvaliteten tretma. Od naprave Cavi Sonic Ultra Slim se bo razlikovala v tem, da nima radiofrekvence in da je v samostoječi obliki. Pustimo sedaj to…pride na vrsto drugič..